Πληροφορίες

  Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου ιδρύθηκε το 1954 στο Λιτόχωρο. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο και μέλος της Ομοσπονδίας - Αναρρίχησης Ορειβασίας υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε όλες του τις δραστηριότητες καλλιεργεί την αγάπη και το σεβασμό προς την ορεινή φύση και το περιβάλλον. Τα γραφεία του βρίσκονται στην είσοδο του φαραγγιού του Ενιπέα.

  Ο Σύλλογος μας προσφέρει σχολές ορειβατικής και χιονοδρομικής εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας τα ορειβατικά αθλήματα σε κάθε τους μορφή (ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση βράχου και πάγου, αγωνιστική αναρρίχηση, χιονοδρομία, ορειβατικό σκι, αλπινισμός, ορειβατικές αποστολές υψομέτρου).

  Για πρώτη φορά στην ιστορία του, διαθέτει δικό του έμπειρο ομοσπονδιακό εκπαιδευτή προσφέροντας τη δυνατότητα στα μέλη του, να γνωρίσουν την υπέροχη ορεινή φύση της χώρας μας, να εκπαιδευτούν στις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να κινηθούν στα βουνά με άνεση και ασφάλεια. Όλες οι εκπαιδευτικές σχολές που πραγματοποιούνται, στελεχώνονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης.

  Ο Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου αυτή τη στιγμή έχει 277 εγγεγραμμένα μέλη. Μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε! Μοναδική προϋπόθεση η αγάπη για το βουνό και τη φύση!

Καλές αναβάσεις & πάντα ψηλά!

Το Δ.Σ. του συλλόγου