Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Ορειβατική αποστολή στο Ιράν - AlamKooh

O Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής διοργανώνει ορειβατική αποστολή στο Ιράν στην οποία συμμετέχει και Μπάμπης Μαρινίδης (μέλος τος ΕΟΣ Λιτοχώρου και εκπαιδευτής ορειβασίας και αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.). Στόχος της αποστολής είναι η κορυφή  AlamKooh,  2η ψηλότερη κορυφή του Ιράν με υψόμετρο 4850μ. και  συγκεκριμένα η βόρεια ορθοπλαγιά της. Η βόρεια ορθοπλαγιά του AlamKooh από το 1936 μέχρι τις μέρες μας προσελκύει αναρριχητές, κυρίως Ευρωπαίους και χαρακτηρίζεται ως  “οι Άλπεις της Ανατολής”. Η ορθοπλαγιά αποτελείται από γρανίτη και έχει υψομετρική διαφορά 850μ. από τα οποία 600μ. είναι σε κάθετο βράχο και τα υπόλοιπα σε μικτό πεδίο χιονιού, πάγου και βράχου.
Στόχος της ομάδας είναι η αναρρίχηση σε διαδρομές της ορθοπλαγιάς και αναβάσεις σε κορυφές της περιοχής. Προ της ανάβασης στο AlamKooh, θα προηγηθεί ανάβαση στο βουνό Damavand 5671μ. το ψηλότερο στο Ιράν, για λόγους εγκλιματισμού.

Η αναχώρηση της ομάδας θα γίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου από την  Κομοτηνή προς την Κωνσταντινούπολη και από εκεί αεροπορικώς για Τεχεράνη. Η όλη προσπάθεια θα διαρκέσει 12 ημέρες.

Την ομάδα αποτελούν, οι:
1.      Μπάμπης Μαρινίδης, μέλος του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου
2.      Βαγγέλης Δήμζας, μέλος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής     
3.      Φικρέτ Τσακήρ Μουσταφά, μέλος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής   
4.      Κυριάκος Αγακίδης, μέλος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής   
5.      Δημήτριος Λαγαμτζής, μέλος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής   
6.      Σταμάτης Βλάχος, μέλος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής   
7.      Αρχοντής Εξακοϊδης,  μέλος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής   

Καλή ανάβαση!!!!

 Από το blog του συλλόγου ΕΟΣ Κομοτηνής